Wie zijn Leo & Moon en wie is Madeleine Peeters?

OVER LEO & MOON

Leo & Moon is een online interieurwinkel die gerund wordt door mij, Madeleine Peeters, vol prachtige rotan items uit Indonesië. Eerst alleen voor de kinderkamer maar tegenwoordig verkopen we met liefde eyecatchers voor je hele huis!

WIE IS MADELEINE PEETERS?

EN HOE KOMT ZE IN VREDESNAAM IN DE ROTAN HANDEL TERECHT?

Ik ben een moeder van inmiddels 4 prachtige meiden en wist niets van rotan of de interieurbranche!
Net als heel veel andere moeders die een online-business runnen, ben ik bezig met mijn Plan-B-carrière.

Officieel ben ik modeontwerpster, daarna werd ik galeriehoudster en vervolgens ging ik werken met acteurs. En toen gebeurde er iets wat mijn leven veranderde, iets waardoor ik in één klap besefte wat echt belangrijk is. Ik raakte zwanger van dochter nr 3 en het bleek goed mis. Mijn vriend Jim en ik moesten na 24 weken beslissen of we de zwangerschap af wilden breken. Binnen 30 seconden vertelden we de artsen dat ons meisje hoe dan ook welkom was.

DIT KLINKT ALS EEN VERSCHRIKKELIJKE PERIODE IN ONS LEVEN MAAR DAT WAS HET NIET.

Sterker nog: alle medische onderzoeken, het keer op keer vervelende uitslagen te horen krijgen, het wachten op wat komen ging…dat hele proces maakte mij eigenlijk alleen maar sterker. Als een ware leeuwin beschermde ik mijn welpje. Dit kindje haalde alle kracht die ik in me had zitten naar boven en veranderde ons leven compleet.


ALS ER IETS IS DAT BERGEN KAN VERZETTEN, DAN IS DAT HET VERTROUWEN IN JE EIGEN KRACHT

Ik kon misschien niets aan de gezondheid van ons meisje veranderen maar had wel controle over hoe ik hier mee om zou gaan en hoe ik mijn toekomst hierop in ging richten. Ik wilde zelf voor haar zorgen, er voor haar zijn. Zeker in die eerste jaren. En dus nam ik ontslag.
Om een lang verhaal kort te maken: Luna werd nogal onverwacht tijdens een totale maansverduistering razendsnel thuis op de bank geboren. Na een aantal dagen in het AMC bleek dat ze weliswaar zwaar besmet was met het CMV-virus maar dat ze niet 6 maanden aan de zeer zware medicatie hoefde. Hoe haar hersentjes zich verder zouden ontwikkelen zou de tijd (en heel veel onderzoeken) ons leren.

EN HOE GAAT HET NU DAN?

Inmiddels zijn we 4 jaar verder. Luna heeft zich na een langzame start ontpopt in een kleine maar ongelooflijk creatieve, bijzonder ondeugende en erg slimme dame. Is er dan verder niets met haar aan de hand? Was dat hele medische circus een storm in een glas water? Nee. Ze is doof aan een oortje en heeft soms problemen met slikken. We staan nog steeds onder controle in het AMC. In theorie kan het virus nog schade aanrichten maar als we iets geleerd hebben is het wel ‘Kijk naar de zon’ en ‘Pluk de dag’.

EEN KORT VERHAALTJE OVER GROTE DROMEN

Ons gezin is mijn belangrijkste drijfveer in alles wat ik doe. Na Jade, Linn en Luna kwam er nog een vierde dochter bij, Nine. Toen ons jongste smurfje 1 jaar werd wilde ik weer aan de slag.

Ik besloot de kracht die ik voelde tijdens de zwangerschap van Luna, dat overweldigende gevoel van een leeuwin die er alles aan doet haar welpjes te beschermen, te gebruiken om mijn eigen dromen te verwezenlijken.

LEO & MOON WERD GEBOREN!

Het idee om rotan te importeren is ontstaan uit een eigen behoefte. Ik zocht een rotan hoofdbord voor de kinderkamers en kon er in Europa geen vinden. Iedereen verklaarde me voor gek maar gelukkig ben ik nogal koppig en zo begon mijn Leo & Moon-avontuur. Een avontuur vol rotan kinderkamerinspiratie waarbij ik doe wat ik het liefste doe: ondernemen op mijn manier, mijn creativiteit aanboren en ondertussen kan ik er nog steeds voor ons gezin zijn. Wat ben ik dankbaar dat ik dit zo kan en mag doen!

En jij? Volg jij je hart al? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Liefs, Madeleine

PS: Wil je meer weten over de congenitale CMV-infectie waar Luna mee geboren is? Klik dan op onderstaande linkjes.

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/cmv-infectie

https://www.oudersvannu.nl/zwanger/gezondheid/cmv-virus-en-zwangerschap/

4 Comments

  1. Hoi Madeleine, Je verhaal grijpt me aan omdat ik een soortgelijke ervaring heb. Ieders verhaal is natuurlijk anders. Iets meer dan 3 jaar geleden beviel ik van mijn tweede kindje. Lea kwam helaas levensloos ter wereld. Er was niets wat we konden doen heel plotseling is ze gestorven, waarschijnlijk omdat de navelstreng om haar nekje zat. Hierna ben ik meer stil gaan staan bij mezelf en mij gezin, wat is nu echt belangrijk. Vorig jaar is Eva geboren en sindsdien heb ik mijn oude hobby weer hervat, kringlopen. Ik verkoop oude wiegen die ik zelf pimp en ga uitbreiden met wiegbeddengoed en mogelijk meer meubilair. Misschien in de toekomst mijn eigen bedrijfje, ooit, Groet, Leontine (Wiegelwaggels)
    • Bedankt voor je persoonlijke reactie Leontine. Wat een heftig verhaal, een huilend moederhart went nooit. Het lijkt me dat zo'n groot verlies altijd en iedere dag een rol in je leven blijft spelen. Wat zal je vaak aan je meisje denken... Fijn dat Eva nu bij jullie is, iets om extra dankbaar voor te zijn! Ik volg je Wiegelwaggels-pagina uiteraard, heel erg mooi. Ik ben ook dol op vintage! Wie weet kunnen we in de toekomst eens samenwerken? Nogmaals dank voor het delen van jouw verhaal. Liefs, Madeleine
  2. Beste Madeleine, Als actrice (bij ActInc) was ik al onder de indruk van je prachtige ogen en mooie zachte verschijning. En nu met dit persoonlijke en eerlijke verhaal ontroer je mij. Heel veel succes met Leo&Moon! Liefs, Valerie
    • Wat een superlieve reactie Valerie! Ik vond jou juist zo'n ontzettend mooie vrouw, je danste en straalde altijd. Het was heel fijn om met je samen te mogen werken! Hoop dat alles goed met je gaat en wellicht komen we elkaar nog eens tegen. liefs, Madeleine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • No products in the cart.