Happy birthday Baby!

Hoera, Leo & Moon is jarig!

Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat: vorige week bestond Leo & Moon alweer een jaar! Een jaar waarin er heel veel gebeurd is, waarin ik gegroeid ben als mens en ondernemer. Het was een geweldige reis vol avonturen, leerzame momenten, bijzondere ontmoetingen en fijne samenwerkingen.  Soms confronterend, vaak heel leuk en eigenlijk altijd een uitdaging. Want een onderneming combineren met 4 kids is echt niet altijd makkelijk en bij het runnen van je eigen toko komt best veel kijken.

I did it my way

Het fijnste is natuurlijk dat je gewoon je eigen ding kan doen, op jouw manier. Iedere bestelling die binnenkomt voelt als een aai over de bol, iedere like wordt echt gewaardeerd en iedere foto van een tevreden klant voelt als een omhelzing. Iedere publicatie zorgt voor een smile en elke keer als ik de rotan items van Leo & Moon spot in een blog (hier, hier en hier bijvoorbeeld) spring ik een gat in de lucht. Het was een jaar vol liefde, zo heb ik het echt ervaren!

It’s all about balance

Wat de grootste uitdaging was? Balans tussen werk en privé. Het idee was natuurlijk: kids op school/opvang, mama achter de laptop/met rotan aan het sjouwen. Om 3 uur zou ik dan volkomen fris en fruitig op het schoolplein staan zodat er niemand naar de BSO hoeft, er iedere dag speelafspraakjes gemaakt kunnen worden en we zelf koekjes kunnen bakken en versieren. Maar in de praktijk bleek vaak dat ik na 3 uur ook nog wel wat moest doen. Mailtjes en telefoontjes beantwoorden, administratie of bijvoorbeeld naar de opslag om de verkochte artikelen in te pakken en aan de transporteur mee te geven. Hier wil ik het komende jaar echt meer op gaan letten en weer iets meer focussen op het gezin in die uurtjes na een lange schooldag. Ze worden al zo snel groot, onze meisjes!

Super Woman & keuzes maken

Ik heb ontdekt dat ik geen Super Woman ben of hoef te zijn. Door kleine veranderingen toe te passen de komende tijd hoop ik op iets meer balans tussen inspanning en ontspanning. Mailtjes hoeven niet binnen 3 uur beantwoord te worden (toch?) en hoe leuk het ook is: ik wil sowieso iets minder tijd op Instagram doorbrengen. De meeste bestellingen komen via dit medium binnen maar man o man wat is het hard werken om in beeld te blijven en te groeien. Misschien ga ik in de toekomst ook wat zaken uitbesteden maar als starter kan ik me dat eigenlijk nog niet veroorloven.  Keuzes, keuzes, keuzes….

De meestgestelde vraag

En dan de vraag die mij het meest gesteld wordt. Een vraag die ik helemaal niet verwacht had toen ik met Leo & Moon begon (call me naive…)

Are you interested in a collab?

Deze vraag stond echt met stip op 1. Een tijdje terug kwam deze namelijk al bijna 500 keer voorbij. Wat veel mensen blijkbaar niet wisten: Leo & Moon is een small business. Met big items, dat wel. Maar 500 keer een rotan stoel weggeven van €225 zou mij €112.500,- gekost hebben. Dat had niet alleen een leuk Oprah Winfrey-achtig momentje opgeleverd (“Free rattan for everyone!”) maar waarschijnlijk ook het einde van het bedrijf betekend. Gelukkig reageerden de meesten heel begripvol als ik uitlegde dat ik helaas beperkt ben in mijn samenwerkingen, dat Leo & Moon een start-up mom-business is (just me!) en ik daarom niet net als grote partijen eindeloos gratis producten uit kan delen (ik geef toe, dat kledingrek Linn had ik ook wel willen hebben. Interested in a collab Brabantia? 😉 ). Ergens moet er namelijk ook wat verdiend worden. En ja, publiciteit is absoluut veel waard maar mijn voorraden zijn beperkt dus ook dat moet in balans zijn. Ik beloof bij deze: hoe beter het met Leo & Moon gaat hoe meer jullie hier van mee gaan genieten in de toekomst! Deal?

Liefs, Madeleine

Free rattan for everyone!

4 Comments

  1. Je bent goed bezig lieve Madeleine, gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan! Ik vind het maar knap hoe je toch in mijn ogen wel een mooie balans houdt, altijd open voor gezelligheid en zo lief hoe je ons regelmatig een helpende hand biedt, ondanks je drukke gezins- en bedrijfsleven! Succes verder en ik bied je graag een helpende hand als dat een keer nodig is! Liefs Kaj
  2. Wat een lieve reactie Kaj! Die balans is er echt niet altijd maar er wordt aan gewerkt. : -) Voor gezelligheid maken we sowieso graag tijd! Zodra jullie weer in het land zijn plannen we gauw weer een sushi-/pannenkoeken-/speelafspraak in, we zijn zo benieuwd naar jullie verhalen! Dikke kus van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • No products in the cart.